Over Eyebright

Eyebright is de Engelstalige benaming van een zeer zeldzaam en beschermd helmkruid dat voorkomt in het duinlandschap van Bloemendaal, de woonplaats van songwriter Tim Cremers en violist Christiaan van den Berg. De Nederlandse naam voor Eyebright is ‘ogentroost’; een naam die stamt uit de 14 eeuw omdat het plantje alle kwalen van het oog zou genezen. Het helende effect van Eyebrights’ muziek richt naast het oog met name op het oor. Melodische ‘heartbreakers’, traditionele en vergeten verhalen maar ook uit het leven gegrepen, eigentijdse gevoelens kleuren de muziek.

De 4-mans formatie zag in 2011 het licht. Tim Cremers is een echte laatbloeier die in 2010 voor het eerst een eigen nummer schreef. Naast liedjesschrijver is hij leadzanger en gitarist. Christiaan van den Berg speelde viool in verschillende bands en was lid van het cabaretgezelschap Delfts Blok. Bassist Daniel van Luipen heeft als ex-lid van de Haarlemse band Silkstone de meest uitgebreide bandervaring. Het kwartet wordt gecompleteerd door toetsenist Jan Holleman, in een vorig muzikaal leven een gepassioneerd gitarist!

Eyebright laat zich inspireren door artiesten als Ron Sexsmith, Teitur, Amos Lee, Iron and Wine en Jeff Buckley. Inspiratie die leidt tot verfrissende popsongs met poëtische teksten en eenvoudige arrangementen. Hun muziek is een ‘roadtrip’ langs kleine gitaarliedjes, fragiele vioollijnen, melodieuze piano- en baspartijen. De harmonische samenzang van Cremers en Van den Berg maken de Eyebright sound. Een sound die zich het best laat omschrijven als ‘popgeoriënteerde’ folk.

Eyebright is:
Tim Cremers | zang en gitaar
Christiaan van den Berg | viool en zang
Jan Holleman | toetsen en zang
Daniel van Luipen | bas en zang

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s